24 uur in Seattle

Seattle, de grootste stad in het noordwesten van de Verenigde Staten, staat bekend om zijn adembenemende natuur, bruisende cultuur en levendige stadsleven. Als je slechts 24 uur hebt om deze betoverende stad te verkennen, is het belangrijk om je tijd goed te benutten. Waarbij je de beste attracties, culinaire geneugten en onvergetelijke ervaringen ziet en proeft. Bereid je voor op een dag vol verrassingen en ontdekkingen in de prachtige stad Seattle!

Ochtend

Pike Place Market

Begin je dag met een bezoek aan de legendarische Pike Place Market, een bruisende verzamelplaats van kleurrijke kraampjes, lokale ambachtslieden en heerlijk eten. Dwaal door de smalle straatjes en snuif de geur op van versgebrouwen koffie en bloemen. Mis vooral de beroemde visgooiers niet, die met hun acrobatische kunsten zorgen voor een onvergetelijke show. Proef lokale lekkernijen zoals verse zeevruchten, ambachtelijke kazen en handgemaakte chocolade terwijl je geniet van het levendige spektakel om je heen.

1 dag seattle

Space Needle

Nadat je je hebt ondergedompeld in de levendige sfeer van de markt, is het tijd om de iconische Space Needle te bezoeken. Neem de lift naar het observatieplatform en bewonder het adembenemende panoramische uitzicht op de stad, de bergen en de waterwegen. Geniet van een onvergetelijk perspectief terwijl je Seattle in al zijn glorie ziet. Als je je wat avontuurlijker voelt, kun je ook de Sky View Observatory in de Columbia Tower bezoeken, het hoogste observatiepunt in de stad, voor een andere verbluffende kijk op Seattle.

24 uur seattle

Middag

Chihuly Garden and Glass

Vlakbij de Space Needle bevindt zich de betoverende Chihuly Garden and Glass, een eerbetoon aan de wereldberoemde glaskunstenaar Dale Chihuly. Verlies jezelf in de kleurrijke en organische glascreaties die tentoongesteld worden in een prachtige tuinomgeving. Laat je verwonderen door de ongelooflijke vormen en het spel van licht en kleur dat deze unieke kunstwerken tot leven brengt. Neem de tijd om te dwalen door de galerijen en laat je inspireren door de verbluffende schoonheid van het glaswerk.

48 uur seattle

Fremont en de Fremont Troll

Vervolg je avontuur naar de wijk Fremont, een artistieke en eclectische buurt vol boetieks, kunstgalerijen en gezellige cafés en brouwerijen. Maak een wandeling langs de Fremont Canal en bewonder de beroemde Fremont Troll, een gigantisch beeldhouwwerk onder de brug dat een geliefde bezienswaardigheid is geworden. Laat je innerlijke kunstenaar ontwaken terwijl je de straatkunst bewondert en geniet van de levendige sfeer van deze bruisende buurt.

Avond

Pioneer Square

Na een dag vol ontdekkingen en avonturen is het tijd om te genieten van het nachtleven van Seattle. Ga naar Pioneer Square, het oudste deel van de stad, waar historische gebouwen samenkomen met moderne restaurants, bars en clubs. Verken de ondergrondse tunnels tijdens een begeleide tour en leer over de rijke geschiedenis van Seattle. Daarna kun je genieten van een smakelijk diner in een van de vele restaurants met een gevarieerd aanbod aan culinaire hoogstandjes, variërend van zeevruchten tot internationale gerechten.

wat doen in seattle

Seattle Waterfront

Sluit je dag af met een ontspannen wandeling langs de Seattle Waterfront. Bewonder de glinsterende lichten van de stad terwijl je over de promenade loopt en geniet van het geluid van de golven van de Puget Sound. Als je een zoetekauw bent, moet je absoluut een tussenstop maken bij de beroemde Seattle Great Wheel, een reuzenrad dat een spectaculair uitzicht biedt op de skyline van de stad en het water. Maak een laatste foto van deze prachtige stad voordat je afscheid neemt van Seattle.

seattle bezoeken

Zelf Seattle ontdekken?

Ben je enthousiast geworden van de hoogtepunten van Seattle en kun je niet wachten om de stad zelf te ontdekken? Lees dan snel meer op visitseattle.nl!