Houston, we have a problem

“Houston, we have a problem”. Als de miljoenenstad in Texas ter sprake komt, duurt het vaak niet lang voordat deze quote wordt uitgesproken. Dat de stad nauw verbonden is aan ruimtevaart is bij veel mensen wel bekend. Dat de uitspraak niet klopt, niet. Want eigenlijk sprak commandant Jim Lovell de woorden “Houston, we’ve had a problem” uit. Hij doelde daarmee op de explosie die had plaatsgevonden, aan boord van ruimteschip Apollo 13. Gelukkig kon hij het navertellen.

Space Center Houston

En jij kunt dit voorval uit 1970 ‘herbeleven’. Want Houston, gelegen in het zuidoosten van Texas, staat wereldwijd bekend als het hart van de Amerikaanse ruimtevaartindustrie, met het beroemde Johnson Space Center als thuisbasis van NASA’s Mission Control. In Space Center Houston, het officiële bezoekerscentrum van NASA’s Johnson Space Center, kun je een kijkje nemen in de geschiedenis én toekomst van de ruimtevaart.

Bij aankomst word je begroet door een imposante replica van het Space Shuttle Independence, een intrigerende glimp van het tijdperk van de bemande ruimtevluchten. Stap aan boord en dompel jezelf onder in het leven van astronauten, terwijl je de complexiteit van de ruimtevaartuigen ervaart. Het centrum onthult ook de innerlijke werking van de Mission Control Centers, waar cruciale beslissingen worden genomen tijdens ruimtemissies.

nasa houston bezoeken

Tentoonstellingen

Eenmaal binnen word je ondergedompeld in een wereld van educatieve tentoonstellingen. Interactieve presentaties onthullen de basisprincipes van ruimtewetenschap, terwijl exposities de rijke geschiedenis van de ruimtevaart belichten. Van de eerste sprongen in de ruimte tot de hedendaagse verkenningen van Mars, elke stap van de reis wordt zorgvuldig uitgelicht. Hoogtepunten zijn onder meer de “Astronaut Gallery”, waar de levens en prestaties van astronauten worden gevierd, en de “Starship Gallery”, met een verzameling van ruimtevaartuigen en historische artefacten.

Nieuwe generatie pioniers

Stap in Space Center Houston in de schoenen van een astronaut met virtuele ruimtevaartuig simulaties, of bouw je eigen raket om de grenzen van de zwaartekracht te verkennen. Speciale educatieve programma’s zijn ontworpen om jonge geesten te inspireren en hun nieuwsgierigheid naar de kosmos aan te wakkeren.

Terwijl we onze blik richten op de horizon van de ruimte, blijft Space Center Houston een bron van inspiratie voor toekomstige generaties ontdekkingsreizigers. Door educatieve programma’s en interactieve presentaties blijft het centrum het publiek informeren over de laatste ontwikkelingen in de ruimtevaart. Met plannen voor toekomstige missies naar de maan, Mars en verder, staat Space Center Houston klaar om een nieuwe generatie pioniers te verwelkomen.

houston ruimtevaart museum

Zelf Space Center ontdekken?

Ben je enthousiast geworden van Space Center Houston en kun je niet wachten om het helemaal zelf te ontdekken? Lees dan snel meer op spacecenter.org

Powered by GetYourGuide