Calico Ghost Town: een reis naar het Wilde Westen

Ben je bezig met het uitstippelen van een route voor je rondreis in West-Amerika? En zoek je nog een leuk uitstapje tussen Los Angeles en Las Vegas? In Calico Ghost Town maak je een reis terug in de tijd naar het Wilde Westen van de 19e eeuw. Dit voormalige zilvermijnstadje ligt in het hart van de Mojave-woestijn in Californië en is tegenwoordig een toeristische attractie. Het is een levendig eerbetoon aan de gloriedagen van de mijnbouw en het pionierstijdperk.

Van zilvermijnstad naar spookstad

Calico Ghost Town werd oorspronkelijk gesticht als een zilvermijnstad in 1881. Het was een bruisende nederzetting waar mijnwerkers van over de hele wereld naartoe trokken in de hoop rijkdom in de mijnen te vinden. Naarmate de zilver- en boraxwinning floreerde, groeide Calico uit tot een levendige gemeenschap met winkels, saloons, hotels en huizen. Tijdens de hoogtijdagen woonden er 3000 mensen. Erg lang duurde dat echter niet. Toen de zilverprijs in 1896 ineen stortte, en de mijnen niet langer rendabel waren, vertrokken de arbeiders uit Calico en werd het al snel een spookstad.

In de jaren die volgden raakte het gebied in verval, mede door het strenge klimaat in de woestijn. In 1951 werd het gebied opgekocht door het ondernemersechtpaar Cordelia en Walter Knott, bekend van Knott’s Berry Farm. Slechts 3 huizen zijn dan nog in goede staat. De rest laten ze restaureren of bouwen ze na aan de hand van foto’s uit vervlogen tijden.

calico ghost town californie

spookstad californie

Zien en doen in Calico Ghost Town

Hoewel de naam Ghost Town anders doet vermoeden, is Calico vandaag de dag allesbehalve verlaten. Als eerbetoon naar het verleden is het gebied opnieuw opgebouwd en kunnen bezoekers worden een stap terug in de tijd te zetten en de sfeer van het verleden opsnuiven. Van historische rondleidingen door oude mijnen tot musea die glinsterende mineralen en verhalen uit het verleden belichten.

1. Historische rondleidingen

Verken de diepten van de aarde door de mijngangen te betreden. Ontdek hoe mijnwerkers werkten en leefden tijdens een mijntour. Het is een kans om je te verdiepen in de avonturen en ontberingen van die tijd. Wandel langs historische gebouwen, mijnschachten en unieke structuren. Vergeet je camera niet, want Calico is een heerlijke plek voor fotografen.

2. Musea en tentoonstellingen

Breng een bezoek aan de musea en tentoonstellingen om een kijkje te nemen in het dagelijkse leven van de vroege bewoners van Calico. Bewonder authentieke artefacten en foto’s die de rijke geschiedenis van de stad onthullen.

3. Mijnbouwactiviteiten

Voel de opwinding van de mijnbouw zelf door deel te nemen aan activiteiten zoals goudpannen en zeven naar edelstenen. Ervaar de sensatie van het vinden van verborgen schatten onder het zand. Ook erg leuk voor gezinnen met kinderen.

4. Calico Odessa Railroad

In het park kun je een ritje maken in het treintje van de Calico Odessa Railroad. Naast het uitzicht op de Mojave-woestijn rijd je langs de historische gebouwen en krijg je onderweg uitleg over de geschiedenis van dit gebied.

5. Eten en drinken

Geniet van heerlijke maaltijden en snacks in eetgelegenheden die passen bij de sfeer van het Wilde Westen. Stap een echte saloon binnen en proef authentieke gerechten uit die tijd en laat je smaakpapillen verwennen. Of drink een biertje in Lil’s Beer Garden.

6. Evenementen

Mis de opwindende evenementen niet, variërend van western shows tot muzikale optredens en thematische festivals. Deze gelegenheden brengen het verleden tot leven met een vleugje hedendaags plezier.

ghost town los angeles

Calico Ghost Town bezoeken?

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een leuke attractie tijdens je West-Amerika rondreis, Calico Ghost Town heeft voor ieder wat wils. Met zijn goed bewaard gebleven overblijfselen, boeiende activiteiten en charmante sfeer biedt het stadje een onvergetelijk inzicht in een tijdperk dat ooit de ziel van het Amerikaanse Westen definieerde.

Calico Ghost Town ligt aan de Interstate 15 (de snelweg tussen Los Angeles en Las Vegas), ongeveer 5 km van de stad Barstow.

Calico Ghost Town bezoeken?

Ben je enthousiast geworden van de hoogtepunten en bezienswaardigheden in Calico Ghost Town en kun je niet wachten om de voormalige spookstad zelf te ontdekken? Hier vind je meer info voor je bezoek: