Per raderboot over de Mississippi vanuit New Orleans

Een droom voor de één en een bucketlist dingetje voor de ander: een cruise per traditionele raderboot over de machtige Mississippi-rivier. Het kan vanuit New Orleans met de stoomboot Natchez. Deze prachtige raderboot biedt je een reis door de tijd en een hommage aan de muziek en cultuur van The Deep South.

Vertrek vanuit New Orleans

Het avontuur begint aan de beroemde Toulouse Street Wharf in het hart van de Franse wijk van New Orleans. De Natchez is één van de laatste raderstoomboten in bedrijf in de Verenigde Staten en haar elegante stijl roept herinneringen op aan een tijdperk dat lang vervlogen is. Terwijl je aan boord gaat, word je begroet door het vrolijke geluid van jazzmuziek, een levendige herinnering aan New Orleans’ diepgewortelde muzikale erfenis.

raderboot mississippi

De machtige Mississippi-rivier

Zodra de Natchez de kade verlaat en de machtige Mississippi-rivier opvaart, ervaar je een gevoel van opwinding en verwondering. Terwijl de zon ondergaat en de stad langzaam in de schemering verdwijnt, glijdt de raderboot majestueus over het rustige water.

Eén van de hoogtepunten van de avondcruise op de Natchez is het uitgebreide dinerbuffet in Southern-style. Geniet van heerlijke zuidelijke gerechten, waaronder gumbo, jambalaya en pecantaart. De smaken zijn rijk en authentiek en de ervaring van dineren aan boord van een historische raderboot voegt een vleugje romantiek en nostalgie toe aan de maaltijd.

radar boot

Live jazzmuziek op de raderboot

Terwijl je dineert en geniet van de zachte deining van de rivier, vult de lucht zich met de onmiskenbare klanken van live jazzmuziek. De Natchez heeft een eigen jazzorkest dat de avond begeleidt met vrolijke deuntjes die je onmogelijk kunt weerstaan. Of je nu in de stemming bent om te dansen of gewoon te luisteren, de muzikanten zorgen voor een onvergetelijke avond.

Na het eten is het tijd om op het dek te gaan staan en te genieten van de prachtige vergezichten vanaf de raderboot op de Mississippi-rivier. De lichtjes van de stad glinsteren aan de horizon, en de maan werpt een zilveren gloed over het kalme water. Het uitzicht is adembenemend en vormt het perfecte decor voor een romantische avond.

boot mississippi

Historische verhalen

Tijdens de boottocht biedt de kapitein interessante inzichten in de geschiedenis van de Mississippi-rivier en de stad New Orleans. Je leert over de rijke maritieme tradities en de rol van de rivier in de ontwikkeling van de regio. Deze historische context voegt diepgang toe aan de ervaring en verrijkt je begrip van deze iconische waterweg.

Na een paar uur van pure betovering op de Natchez, keert de raderboot terug naar de Toulouse Street Wharf. Terwijl je van boord gaat, voel je je voldaan en vervuld, met herinneringen die een leven lang meegaan. Boek hier een cruise per raderboot op de Mississippi.

new orleans haven avond

Foto’s: GetYourGuide

Zelf deze boottocht boeken?

Ben je enthousiast geworden van deze fantastische bootttocht per raderboot over de Mississippi vanuit New Orleans en kun je niet wachten om het zelf te ervaren? Boek deze belevenis dan snel op de site van GetYourGuide!