Zien en doen in Mount Rushmore: vermaak in de Black Hills

In het hart van de majestueuze Black Hills in de staat South Dakota, omgeven door de schilderachtige pracht van de natuur, rijst Mount Rushmore National Memorial op als een indrukwekkend eerbetoon aan de Amerikaanse geschiedenis en leiderschap. Dit iconische monument, gebeiteld uit graniet, vertegenwoordigt niet alleen een technisch meesterwerk, maar ook een symbolische viering van de idealen en waarden die het land hebben gevormd.

De opvallende beeltenissen van vier van Amerika’s grootste presidenten – George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln – dienen als een krachtige herinnering aan het rijke erfgoed van de Verenigde Staten.

mount rushmore presidenten

Top 5 bezienswaardigheden Mount Rushmore

Maar wat is er, naast het bekijken van deze beelden, nog meer te zien en doen in Mount Rushmore? Naast de indrukwekkende beelden biedt Mount Rushmore ook een scala aan activiteiten voor bezoekers. Een top 5 met bezienswaardigheden voor Mount Rushmore.

1. De grootsheid van de beelden

Het meest voor de hand liggende hoogtepunt van Mount Rushmore zijn de monumentale sculpturen zelf. Je zult versteld staan van het ongelooflijke vakmanschap van Gutzon Borglum, die erin slaagde om de gezichten van vier Amerikaanse presidenten minutieus in het graniet te beitelen. Van de diepe rimpels op het voorhoofd van Abraham Lincoln tot de kenmerkende kaaklijn van Theodore Roosevelt, de details zijn verbluffend. De grootsheid van de beelden wordt pas echt voelbaar wanneer je vanuit de Avenue of Flags richting de berg wandelt en oog in oog met ze staat.

2. Mount Rushmore and Presidential Trail Loop

Toe aan wat beweging? Rond Mount Rushmore kun je verschillende wandelingen maken. De populairste wandelroute is de Mount Rushmore and Presidential Trail Loop. Tijdens deze wandeling kun je de sculpturen vanuit verschillende hoeken bewonderen. Deze korte, schilderachtige trail biedt niet alleen geweldige fotomomenten, maar ook een kans om de rustige schoonheid van de omliggende natuur te waarderen. Terwijl je de kronkelende paden bewandelt, zul je je in de voetsporen wanen van degenen die deze historische site hebben helpen vormgeven.

3. Luister naar verhalen van rangers

Geïnteresseerd in de geschiedenis en betekenis van Mount Rushmore? Neem dan deel aan de speciale Ranger programma’s. Deze deskundige gidsen delen in grofweg 30 minuten hun boeiende verhalen en feiten, variërend van de oorspronkelijke conceptie van het monument tot de technieken die werden gebruikt om het te bouwen. Het is een educatieve ervaring die de context van Mount Rushmore verlevendigt en je een dieper begrip geeft van zijn betekenis in de Amerikaanse geschiedenis.

4. Bezoekerscentrum en de Sculptor’s Studio

Verrijk je kennis in het bezoekerscentrum, waar tentoonstellingen en een museum je meenemen door de fascinerende geschiedenis van Mount Rushmore. Van de eerste ideeën tot de voltooiing van het monument, hier ontdek je de evolutie van dit buitengewone project. Neem ook de tijd om de Sculptor’s Studio te verkennen, waar je een glimp opvangt van de creatieve geest en het artistieke proces van Gutzon Borglum.

5. Woon de avondceremonie bij

Laat je betoveren door de avondverlichtingsceremonie, een speciale manier om Mount Rushmore te ervaren. Zodra de laatste touringcars met toeristen het terrein hebben verlaten en de stralen van de zon verdwijnen, wordt het monument verlicht tegen de nachtelijke hemel. Met patriottische muziek en de Pledge of Allegiance in de lucht, krijgt deze ceremonie een sfeer van nationale trots en respect. Het is een fantastische afsluiting en erg leuk om bij te wonen.

wat doen mount rushmore

Entree tot het monument

De toegang tot het terrein en het amfitheater is over het algemeen gratis. Er wordt echter wel een parkeertarief geheven voor het parkeren op de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum. Het is verstandig om de meest actuele informatie te controleren op de officiële website van Mount Rushmore National Memorial of bij het bezoekerscentrum.

Rapid City: ideale uitvalsbasis Mount Rushmore

Rapid City, op 30 minuten rijden, is de ideale uitvalsbasis voor Mount Rushmore vanwege de gunstige ligging en voorzieningen. De stad biedt niet alleen een handige toegang tot de beroemde berg, maar is er ook een breed scala aan accommodaties in Rapid City, variërend van hotels tot appartementen. De stad heeft bovendien een groot aanbod met eetgelegenheden, winkels en andere voorzieningen. Rapid City is niet alleen een handige uitvalsbasis voor Mount Rushmore, maar ook voor andere nabijgelegen parken, waaronder het Crazy Horse Memorial, Custer State Park en Badlands National Park.

doen in south dakota

Mount Rushmore bezoeken?

Ben je enthousiast geworden van de hoogtepunten van Mount Rushmore en kun je niet wachten om de stad zelf te ontdekken? Hier vind je alle info voor je bezoek. Wacht niet te lang met het boeken van een hotel in de buurt. Die zitten vooral in het hoogseizoen snel vol.